Čorba od pečuraka i pečeni losos
1 glavica crnog luka
1 struk praziluka
5-6 čena bijelog luka
2 šargarepe
1 struk celera
200 gr pečuraka
100 gr geršle (oljušteni ječam)
50 ml maslinovog ulja
0,5 l bujona od povrća
So, biber, suvi začin (po ukusu)
So
biber
mljevena crvena paprika
ruzmarin
majčina dušica (suvi začin po ukusu)
50 ml ulja
Priprema:
Sitno isjeckati sve sastojke. U inox posudu sipati ulje i kratko propržiti sve sastojke. Dodati bujon i zatvoriti lonac. Podesiti program na kuvanje riže (15 minuta).
Otvoriti lonac i zamijeniti posude. Inox posudu sa čorbom poklopiti staklenim poklopcem.
Zagrijati fritezu na 200°C oko 5 minuta, složiti marinirane filete lososa na rešetku i peći 10 minuta.
Prednost aparata T1500 je u tome što se grijač nalazi na dnu posude, te vruć vazduh ujednačeno kruži oko mesa koje ne morate okretati prilikom pečenja.
Električni ekspres lonac/friteza na vruć vazduh 2u1 – Temaso – T1500-GT