Mrvičasti kolač od borovnica

Ovo je lagana, kiselo-slatka torta posuta mrvicama koje se tope u ustima.

Priprema: 15 min

Pečenje: 40 min

Ukupno: 55 min

Porcije: 8 parčadi / 1 torta od 23cm

Preliv:

• ¼ šolje bijelog šećera

• ⅓ šolje smeđeg šećera

• 1 ¼ kašičice mljevenog cimeta

• ⅛ kašičice mljevene aleve paprike

• 1 kriška maslaca, otopljenog

• 1 ⅓ šolje višenamenskog brašna

Tijesto

• ¾ šolje bijelog šećera

• 6 kašika maslaca, sobne temperature

• 3 velika jaja

• ⅔ šolje pavlake

• 1 kašičica ekstrakta vanile

• ½ kašičice limunove kore

• 1 ¼ šolje višenamenskog brašna

• 1 kašičica praška za pecivo

• ¼ kašičice sode bikarbone

• 1 ¼ šolje svježih borovnica

Po obroku:

540 kalorija

proteini 7,5 g

ugljeni hidrati 69,6g

masti 26,5 g

holesterol 131,6mg

natrijum 283,5 mg

Priprema

• Korak 1

Zagrijte rernu na 175 stepeni C. Maslacem i brašnom pobrašnite kalup za tortu od 23cm.

• Korak 2

Za preliv pomiješajte bijeli šećer, smeđi šećer, cimet i alevu papriku. Umiješajte otopljeni maslac. Umutite brašno dok se dobro ne sjedini. Ostavite na stranu.

• Korak 3

Umutiti bijeli šećer i maslac za tortu zajedno u činiji dok ne postane kremasto. Dodajte jaja jedno po jedno, miješajući nakon svakog dodavanja. Dodajte pavlaku, ekstrakt vanile i limunovu koricu.

• Korak 4

Prosijte brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu zajedno u posebnu posudu. Umiješajte u vlažne sastojke. Dodajte borovnice. Kašikom sipajte tijesto u pripremljen kalup za torte i pospite prelivom.

• Korak 5

Pecite u zagrijanoj rerni dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista, oko 40 minuta.

Napomena

Koristite smrznute ili svježe borovnice.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *