Nezamjenljiv čuvar tradicije – krčko sa keramičkom posudom

Brzi stil života i opterećenost dnevnim obavezama udaljili su nas od lijepih i korisnih porodičnih rituala kao što je pripremanje i zajedničko uživanje u hrani.

Krčko predstavlja idealni spoj tradicije i novog vremena. Kuvanje u krčku vraća uživanje u hrani, nudi neograničene mogućnosti za isprobavanje novih recepata i usavršavanje tradicionalnih jela. Kuvanje postaje zabava, pruža mogućnost da uključite cijelu porodicu ili prijatelje u čišćenje, sjeckanje i mješanje sastojaka. A ko može da odoli, a da ne gleda kako se jelo kuva kroz providan poklopac?

Način pripreme jela je izuzetno zdrav i podržava sve standarde savremenih nutritivnih vrijednosti. Spora, ujednačena obrada namirnica na umjerenoj temperaturi omogućava zadržavanje svih hranljivih sastojaka, vitamina i minerala. Ukus namirnica je sačuvan i predstavlja pravi izazov za nepca najvećih sladokusaca.

Od svega je uzbudljivija činjenica da su recepti za krčka izuzetno jednostavni. Magiju kuvanja ćete osjetiti na samom početku izborom omiljenih sastojaka koji će se kombinovati sa ponekim jedinstvenim začinom. Ukusi se sporim, ravnomernim kuvanjem sjedinjuju, začini ispuštaju svoje skrivene arome, a zbog posrednog izvora toplote jelo vam nikad neće zagoreti.

Šta možete da uradite sa krčkom?

Krčko je stekao reputaciju kao savršen uređaj za pripremanje supa i čorbi, ali može da pomogne pri pečenju hlebova, različitog mesa i ribe. On je prirodan izbor za dugi proces kuvanja tradicionalnih jela, kao što su gulaš ili sarma.

Važni dio krčka je stakleni providni poklopac koji sigurno prijanja i drži paru unutar posude. Ovo je važna stvar u pravljenju onih divnih ukusa koji su krčku svojstveni – hrana se kuva u sopstvenoj pari i čuva sve sokove. Rast temperature i zagrevanje posude je postepeno tako da mješanje nije neophodno, ali je temperatura (od 100*C do 175*C) dovoljno visoka da spriječi porast bakterija.

Ali, ove mogućnosti su samo početak. Zamislite svog krčka i kao ringlu i kao rernu koja nikad ne prelazi 175*C. Može se upotrijebiti za topljenje sira u sosovima ili za oblaganje slatkiša za posebne deserte. To je savršen način da skuvate rižu ili pasulj, a da se ne brinete da li će se zalijepiti za dno posude. Krčko obavlja odličan posao pri pečenju kolača i torti.

Uzbudljiva avantura može da počne.