2 crna luka, tanko isečena
4 čena belog luka, sitno iseckana
3 kašičice soli
1 brokoli (ili 300 g spanaća)
1 kašičica bibera
300 g graška (smrznut)
300 g zelenih špargli, isečenih na komadiće
440 ml pavlake za kuvanje
4 kašike rendanog parmezana
2 kašike rendane limunove kore
2 prstohvata blage paprike u prahu
400 g testenine
Peršun, vlašac, svež kopar
Sok od jednog limuna
Planinski sir
Priprema:
U veliki lonac stavite tjesteninu, špargle, brokoli (ili spanać), crni luk, bijeli luk, so, biber i papriku. Prelijte vodom. Ostavite da se sve kuva 7 do 9 minuta, povremeno miješajući.
Zatim dodajte grašak i kratko prokuvajte. Ocijedite vodu i dodajte pavlaku za kuvanje. Sve temeljno izmješati. Dodajte limunovu koricu i sok sa malo rendanog planinskog sira i začinite po ukusu. Na kraju dodajte sitno sjeckani vlašac, kopar i peršun.
Savjet:
Za ovakve recepte potreban vam je samo jedan komad posuđa: Tricion Resist iz BERNDES-a, Wok tiganj koji ne samo da promoviše kuvanje sa smanjenim sadržajem masti, već i uštjedu energije zahvaljujući odličnom premazu protiv ljepljenja i induktivnoj osnovi.
Povrće, meso, riba, tjestenine, pirinač ili krompir se aromatično krčkaju ispod poklopca od kovanog stakla otpornog na lomljenje.