Ljetnji gurmanluci: Svinjski file sa povrćem U šerpi 𝗧𝗿𝗶𝗰𝗶𝗼𝗻 𝗥𝗲𝘀𝗶𝘀𝘁 𝗕𝗲𝗿𝗻𝗱𝗲𝘀

1 svinjski file

70 gr maslaca

2 srednje tikvice

2 manja patlidžana

1 limun

200 gr heljde (ili riža, kuskus)

peršun i nana

so , biber, ruzmarin

Priprema:

Začiniti svinjski file i zapeći ga sa svih strana. Dodati kocku maslaca, smanjiti temperaturu i peći još par minuta. Izvaditi iz šerpe.

U istu šerpu dodati isjeckano povrće i malo maslinovog ulja. Kratko ga propržiti. Sačekati malo da se ohladi i onda dodati začinsko bilje, limunov sok, so i biber.

Uživajte!❤️

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *